VitaMill teljes kiőrlésű kenyérMix búzacsírával 1 kg
Sütési javaslat kenyérsütőgéphez: 300 ml kézmeleg vizet az üstbe mérünk, majd hozzáadunk 500 g VitaMill kenyérMixet. Ízlés szerint hozzáadunk még sót (kb. 10 g). Kiválasztjuk a gép azon programját, mely 35-40 percig dagaszt és 70 percig keleszt. A teljes elkészítési idő 3,5-4 óra között legyen. A program végeztével a kenyeret az üstből vegyük ki, majd rácson hagyjuk kihűlni. Sütési javaslat gáz vagy villanysütőhöz: 300 ml langyos vizet összedolgozunk 500 g VitaMill kenyérMix keverékkel. Ízlés szerint hozzáadunk még sót (kb. 10 g). Alapos dagasztás után (már nem ragad a kezünkre) a tésztát meleg helyen, letakarva 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztából cipót formázunk és kiolajozott formában vagy tepsiben ismét kelesztjük mindaddig, míg kétszeresére nem nő. A tészta felületét éles késsel 2-3 helyen bevágjuk és vízbe mártott ecsettel megkenjük. 10 percig sütjük 220 Celsius fokra előmelegített, párásított sütőben, majd a sütési hőmérsékletet 200 Celsius fokra mérsékeljük, s így sütjük tovább kb. 50-60 percig. A megsült kenyér felületét ismét átkenjük vízzel, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!