Beba Sinlac rizs- és szentjánoskenyérmag alapú pép Bifidusszal 4 hónapos kortól 650 g
A táplálékallergiáról A tehéntejfehérje-, szójafehérje- és más táplálékallergiák egyre gyakrabban fordulnak elő csecsemő- és kisgyermekkorban, de a jellegzetes tünetek akár felnőttkorban is jelentkezhetnek. A megelőzés és kezelés leghatékonyabb módja a panaszokat okozó táplálék, vagy táplálékösszetevő étrendből történő kiiktatása. Az így hiányzó tej-, szója-, búza-, vagy tojásfehérjét más fehérjeforrásokkal kell helyettesíteni. A Sinlac erre a célra kifejlesztett tej-, szója-, búza- és tojásmentes pép. A Sinlac javallatai Allergia szempontjából veszélyeztetett csecsemők és kisdedek számára anyatej vagy hypoallergén tápszer (pl. Beba H.A. Start Pro, Beba H.A. Pro, Beba H.A.2 Pro) mellett. - Táplálékallergia gyanúja esetén az eliminációs diéta részeként - Tehéntej-, szója- és multiplex táplálékfehérje-allergia esetén - Glutén-túlérzékenység (coelikália) esetén - Gabona-allergia esetén - Laktóz-intolerancia (tejcukor-érzékenység) esetén A Sinlac ellenjavallatai - Glukóz-, fruktóz-, szacharóz-intolerancia - Rizs- és/vagy szentjánoskenyérliszt-allergia Alappép (200 g) hígítása: 1 adag = 50 g Sinlac por + 150 ml víz. Egy dobozból 13 adag alappép készíthető. Felhasználás A Sinlac por az alappép készítése mellett alkalmas a kornak megfelelő egyéb ételekben sűrítő, dúsító anyagként történő felhasználásra. A baba korának és igényeinek megfelelően az adagolás, a konzisztencia kialakítása egyéni eltérést mutathat. Az alappép gyümölcs- és zöldségpürével, egyéb ízesítő anyagokkal is kombinálható, valamint karakteres ízek tompítására és semleges ízek kiemelésére is felhasználható. Dúsítás: A főzelékalap jellegétől függően, adagonként 15 gramm Sinlac por az étel össz-energia-tartalmát kb. 64 kcal-val emeli. Sűrítés: Az ételhez utólagosan hozzákevert Sinlac por nem igényel utólagos hőkezelést. Sütés, főzés: A Sinlac por magas, tartós hő hatására is megőrzi élvezeti értékét. Elkészítési javaslat: 1 adag alappép készítésekor 150 ml előzőleg felforralt, majd lehűtött vízhez 50 g (kb. 5-6 evőkanál) Sinlac port keverjen. 1. A friss ivóvizet forralja fel és hűtse le testhőmérsékletűre! 2. A szükséges mennyiségű vizet öntse a tányérba! 3. A megfelelő mennyiségű Sinlac port öntse a vízhez! 4. Lassan, egyenletesen keverje el! A Sinlac pép fogyasztásra kész! A tápszer elkészítése különleges körültekintést igényel. A felforralt vizet felhasználás előtt kb. 40°C-ra (testhőmérsékletűre) le kell hűteni, hogy a Bifidusz baktériumok aktívak maradjanak.
Minden egyes használat után gondosan zárja le a tasakot és a dobozt! Tárolja száraz, szobahőmérsékletű helyen (25°C alatt)! Hűtve tárolást nem igényel, de óvja a terméket a hőingadozástól! A felbontott tasak tartalmát 3 héten belül használja fel!