Brownies alappor Dr.Oetker
A doboz tartalma: 450 g tészta alappor 6 g csokoládédarab 1 db papírforma További hozzávalók: 3 tojás (közepes méretű) 100 g lágy margarin 50 ml víz 1. Előkészítés: A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük. Alsó és felső sütés: kb. 160°C, légkeveréses: kb. 140°C, gáz: kb. 2-3 fokozat. 2. Tészta elkészítése: A tészta alapport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a margarint és a vizet, majd kézi habverővel összedolgozzuk. A tésztát a papírformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a csokoládédarabokkal megszórjuk. 3. Sütés: A papírformát a sütő közepébe toljuk, és a süteményt megsütjük. ütés után a süteményt a papírformában hagyjuk kihűlni, majd a forma széleit lehajtjuk, és a süteményt 16 szeletre vágjuk. Sütési idő: kb. 40-45 perc. Tipp: Ízlés szerint készíthetünk mogyorós Brownies-t is. Ehhez keverjünk a tésztába 100 g darált mogyorót.
Száraz, hűvös helyen tartandó!