Dr. Oetker befőzőcukor sárgabarackhoz 375 g
Tippek: A lekvár állagának ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük azonnal üvegekbe. - Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget. - A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk. - További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon. Adagolás: 1500 g sárgabarack (előkészített), 1 tasak befőzőcukor sárgabarackhoz. Elkészítés: 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért sárgabarackot szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért sárgabarack felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük. 2. Az előkészített sárgabarackot és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!