Dr. Oetker étkezési keményítő 250 g
Sütemények és torták tésztájának omlósabbá tételéhez, levesek, szószok és főzelékek sűrítéséhez. Felhasználás süteményekhez: A receptben megadott liszt mennyiség 1/3 részét Dr. Oetker Étkezési keményítővel helyettesítjük. A sütemények és torták tésztája így könnyű és omlós lesz, és sokáig megtartja formáját. Felhasználás levesekhez, szószokhoz és főzelékekhez: A Dr. Oetker Étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk. Piskóta tészta és kevert tészta (pl.: tortalapok, márványsütemény): Hozzávalók: A receptben megadottak.; Dr. Oetker étkezési keményítő: A liszt 1/3 részét helyettesítjük keményítővel. Vágható gyümölcsréteg tortákba (pl.: feketeerdő torta): Hozzávalók: 300-500 g előkészített gyümölcs, 250 ml gyümölcslé/bor/víz, cukor ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 30 g (kb. 2 púpos evőkanál). Gyümölcsös töltelék aprósüteményekbe (pl.: linzer, képviselőfánk): Hozzávalók: 250 g előkészített gyümölcs, 200 ml gyümölcslé/bor/víz, cukor ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 20 g (kb. 2 csapott evőkanál). Desszertek (pl.: borkrém, felfújt): Hozzávalók: 500 ml tej/bor/gyümölcslé, cukor és egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 35 g (kb. 3 csapott evőkanál). Édes és pikáns mártások (pl.: vaníliaszósz, barna mártás): Hozzávalók: 500 ml gyümölcslé/tej/bor/víz/szószalap, cukor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 15 g (kb. 1 púpos evőkanál). Levesek (pl.: paradicsomleves, krémlevesek): Hozzávalók: 250 g előkészített zöldség, 500 ml víz/tej/gyümölcslé/levesalap, cukor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 20 g (kb. 2 csapott evőkanál). Főzelékek (pl.: borsófőzelék, lencsefőzelék): Hozzávalók: 500 ml főzelékalap; Dr. Oetker étkezési keményítő: 25-30 g (kb. 2 púpos evőkanál).
Minőségét megőrzi a zárófedélen jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!