Dr. Oetker Mézeskalács alappor 450 g
A doboz tartalma: 400 g alappor 50 g dekor cukor További hozzávalók: Tésztához: 50 g lágy margarin 50 ml tej 2 tojássárgája (közepes méretű) Díszítéshez: 1 tojásfehérje (közepes méretű) Kiszúróformák Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait. Villany: kb. 180°C (előmelegítve) Légkeverés: kb. 160°C (előmelegítve) Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10 perc 1. Tészta elkészítése: Az alapport, a margarint, a tejet és a tojássárgáját egy keverőtálba öntjük. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) 3-5 percig keverjük, majd lisztezett munkalapon kézzel átgyúrjuk. A tésztát kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd különböző formákat szúrunk ki belőle. (A kiszúróformát mártsuk lisztbe, hogy ne ragadjon!) 2. Sütés: A formákat kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és a tetejüket a tojásfehérjével megkenjük. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük. (A sütő beállítását a felső táblázat tartalmazza.) Sütés után a süteményeket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. 3. Díszítés: A dekor cukrot és a kenésből megmaradt tojásfehérjét egy keverőedénybe öntjük. Konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3-5 percig verjük. A felvert mázat műanyag zacskóba töltjük, egyik sarkát kivágjuk és ízlés szerint feldíszítjük a kihűlt formákat.
Száraz, hűvös helyen tartandó!