Dr. Oetker Mini Muffin alappor 250 g
Keverttészta csokoládécseppekkel 24 db süteményhez A doboz tartalma: 200 g tészta alappor 50 g csokoládécsepp 24 db mini muffin papírforma További hozzávalók: 125 ml étolaj (pl. napraforgóolaj) 75 ml víz vagy tej 1 db tojás (közepes méretű) 1. Előkészítés: A 24 papírformát egy tepsibe (kb. 30 x 40 cm) állítjuk. A sütőt előmelegítjük. Alsó és felső sütés: kb. 180°C, Légkeveréses: kb. 160°C, Gáz: kb. 2-3. fokozat 2. Tészta elkészítése: Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet vagy a tejet és a tojást, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2 perc alatt simára keverjük. A csokoládécseppekből 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig hozzákeverjük a tésztához. 3. Sütés: A tésztát azonnal, két teáskanál segítségével elosztjuk az előkészített papírformákban. A félretett csokoládécseppekkel megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük. Sütési idő: kb. 15 perc. Tipp: A mini muffin melegen még finomabb!