Dr. Oetker Muffin alappor 350 g
Kevert tészta csokoládédarabokkal 12 darab süteményhez A doboz tartalma: 300 g tészta alappor 50 g csokoládédarab 12 papírforma További hozzávalók: 2 tojás (közepes méretű) 125 ml étolaj 75 ml víz Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait. Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20 perc 1. Előkészítés: A 12 papírformát egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük. 2. Tészta elkészítése: A csokoládédarabok felét tegyük félre. A tészta alapport és a maradék csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, az étolajat és a vizet, majd kézi habverővel összedolgozzuk. 3. Sütés: A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk és a süteményeket megsütjük. (A sütő beállítását a felső táblázat tartalmazza.) Tipp: A muffinokat víz helyett akár tejjel is elkészítheti.
Száraz, hűvös helyen tartandó!