Haas Natural gluténmentes étkezési keményítő 50 g
Felhasználási javaslat: Sütéshez: a sütemények étkezési keményítővel különösen könnyűek és omlósak lesznek. Az étkezési keményítőt a liszttel alaposan keverje el és szitálja át. A sütemények, omlettek, metéltek, rétesek, piskóták és sütőporral készült tészták minőségének javításához a receptben megadott lisztmennyiség ¼-½-ét pótolja étkezési keményítővel. Főzéshez: az étkezési keményítővel történő sűrítés gyors és egyszerű. A sűrítés nem rántással készül, ezért kevesebb zsiradék kerül az ételbe. Az étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal (vízzel, levessel) keverje tejsimára és állandó keverés közben adja a forró ételhez, majd egyszer forralja fel. Fontos: az étkezési keményítővel sűrített leveseket és mártásokat ne főzze hosszabb ideig, különben a keményítő hatása csökken.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.