Haas Quittin 1:1 zselésítőszer lekvár készítéséhez 3 x 20 g
A tasak tartalma 1 kg gyümölcshöz + 1 kg cukorhoz elegendő, melyből 2 kg lekvár készíthető. Befőzési útmutató: Nagyon fontos, hogy először a gyümölcsöt főzze össze a Quittinnel, és csak ezután adja hozzá a cukrot! 1. A gyümölcsöt alaposan mossa meg, magozza ki, turmixolja vagy darálja le, majd ezután mérje meg. 2. A gyümölcspépbe jól keverje bele a Quittint. 3. Állandó keverés közben forralja fel (magas hőfokon) a gyümölcsös, Quittines keveréket. 4. A forrásban lévő péphez adja hozzá a cukrot, keverje össze, majd újra forralja fel, és forrástól számítva 5 percig főzze. 5. Az előre alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltse peremig, és azonnal zárja le. Hasznos tanácsok: Amennyiben Ön lekvárját keményebbre szeretné készíteni, úgy egy citrom levét még adja a főzethez. Cseresznye és meggy esetében 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukrot és 2 tasak Quittint használjon fel.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!