Haas Quittin zselésítőszer baracklekvár készítéséhez 25 g
Befőzési útmutató: Nagyon fontos, hogy először a gyümölcsöt főzze össze a Haas Quittin zselésítőszerrel, és csak ezután adja hozzá a cukrot! 1) A gyümölcsöt alaposan mossa meg, magozza ki, turmixolja vagy darálja le, majd ezután mérje meg. 2) A gyümölcspépbe jól keverje bele a Haas Quittin zselésítőszert. 3) Állandó keverés közben forralja fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket. 4) A forrásban lévő péphez adja hozzá a cukrot, keverje össze, majd újra forralja fel, és forrástól számítva 5 percig főzze. 5) Az előre alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltse peremig, és azonnal zárja le. Hasznos tanácsok: Amennyiben Ön lekvárját keményebbre szeretné készíteni, úgy egy citrom levét még adja a főzethez. A Haas Quittin zselésítőszerrel cukor hozzáadása nélkül is készíthető lekvár. Ebben az esetben 0,5 kg Haas Glukonont számítson 1,25 kg gyümölcshöz, és másfél tasak Haas Quittin zselésítőszert adjon hozzá.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!