Knorr dzsem kocsonyásító és tartósító 80 g
Ilyen egyszerűen elkészíthető: A megmosott, érett, egészséges gyümölcsöt jól csepegtessük le. A gyümölcs fajtájától függően hámozzuk meg, daraboljuk fel, esetleg daráljuk le. A felaprított gyümölcsöt keverjük össze cukorral, és 10 percig hagyjuk állni. Ízlés szerint és a gyümölcs édességét figyelembe véve, 60-80 dkg cukrot számoljunk 2 kg előkészített gyümölcshöz. A cukor helyettesíthető ízlés szerint adagolt édesítőszerrel. A cukrozott gyümölcsöt forraljuk fel, és folyamatos keverés mellett 15 percig főzzük. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a tasakban lévő tartósítót, és jól keverjük el. Az elkészült dzsemet forrón szedjük üvegekbe és zárjuk le. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. A tasak tartalma 2 kg előkészített gyümölcshöz elegendő. Az előírás szerint elkészített dzsem 0,07%-ban tartalmaz tartósítószert.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!