Kotányi svéd húsgolyók fűszerkeverék barnamártás alappal 37 g
Bevásárlólista: 800 g darált hús (vegyes húsból) 1 vöröshagyma 2 fokhagymagerezd 2 EK olívaolaj 2 tojás 2 zsemle 100 ml tejszín 3-4 fő részére 1. A zsemléket mártsuk vízbe. A vöröshagymát, fokhagymát pucoljuk meg, aprítsuk fel és olívaolajon rövid ideig pirítsuk. Hagyjuk kihűlni. Adjuk a húshoz a Kotányi 2in1 Svéd húsgolyók fűszerkeveréket, a kinyomkodott zsemléket, a tojásokat és a hagymákat, majd alaposan dolgozzuk el. 2. Formázzunk belőle kisebb húsgolyókat, kenjük meg olívaolajjal, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig süssük. 3. Szósz elkészítése: 125 ml vizet a tejszínnel melegítsünk fel, adjuk hozzá a Kotányi barnamártás fűszerkeveréket és forraljuk fel. A mártást adjuk a hús mellé és melegen tálaljuk. Tipp: Vörösáfonyalekvár kiválóan illik hozzá! További receptek a www.kotanyi.com oldalon.
Száraz helyen tartandó.