Maggi Fortélyok Csirke curry alap 47 g

Friss hozzávalók 3-4 adaghoz: 60 dkg csirkemell, 15 dkg sárgarépa, 1/2 póréhagyma, 2 dl víz, 2 dl tej, 2 ek. olaj, só ízlés szerint köretként 240 g rizs és 160 g vegyes zöldség 1. A felcsíkozott csirkemellet ízlés szerint sózzuk (javaslat: 5 g só), majd 2 ek. olajon kb. 10 percig serpenyőben pirítjuk. 2. Kevergetés közben hozzáadjuk a felcsíkozott répát, majd 3 perc múlva a felkarikázott póréhagymát. 2 percig tovább pirítjuk. 3. Ráöntjük a folyadékokat és a tasak tartalmát, jól elkeverjük, és további 5 percig pároljuk. Zöldséges barna rizzsel tálaljuk. Ananászos csirkemell curry Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 25 dkg ananász, 1,5 dl ananászlé, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, só ízlés szerint, köretként 240 g barna rizs és 160 g vegyes zöldség Elkészítés: 1. A felcsíkozott csirkemellet ízlés szerint sózzuk (javaslat: 5 g só), majd 1 ek. olajon kb. 10 percig serpenyőben pirítjuk. 2. Kevergetés közben hozzáadjuk az ananászkockákat, és még 2 percig pirítjuk. 3. Ráöntjük az ananászlevet, a tejet és a tasak tartalmát, jól elkeverjük, és további 5 percig pároljuk. Zöldséges barna rizzsel tálaljuk.
Száraz, szobahőmérsékletű helyen tárolandó.


