Nyírfacukor Original Plussz xilit és eritrit alapú asztali édesítőszer 1000 g
Édesítő értéke közel azonos a cukoréval. Amennyiben a cukor teljes elhagyásával alkalmazzuk hideg, meleg ételek és italok készítéséhez, az eredeti receptek változtatás nélkül használhatóak. Nem karamellizálódik, és az élesztő felfuttatására sem alkalmas kelt tészták készítésénél. Konyhai tippek Készítsünk saláta dresszinget, pl. olívaolaj és mustár, vagy balzsamecet és frissen facsart narancslé összekeverésével. Kelt tésztás süteményhez is bátran használhatjuk, csak az élesztő felfuttatásához kell hagyományos cukrot használnunk. Keverjük holland kakaóporhoz, és kész is a házi kakaó. Adjunk hozzá egy kis mézet pici vízzel, és máris karamellizálható lesz. Használjuk befőzéshez is cukor helyett, kiemeli a gyümölcsök ízét. Érzékenyebb gyomrúaknál 4-6 hetes hozzászokási periódus javasolt. Ajánlott mennyiség a hozzászokási periódusban két kávéskanál naponta.
Száraz, hűvös helyen tartandó.