RUF BIO almás morzsa torta 475 g
További hozzávalók: Gyümölcs: 500 g alma. Tésztához: 150 g vaj vagy margarin, 1 tojás (közepes méretű). Tonkakrémhez: 350 ml tej (1,5%-os zsírtartalmú). Elkészítési javaslat: Előkészület: Melegítsük elő a sütőt. Egy sütőforma (26 cm-es átmérőjű) alját sütőpapírral béleljük ki, valamint oldalát vajazzuk be. Mossuk meg az almát (ízlésünknek megfelelően meg is hámozhatjuk). A magházát távolítsuk el, ezután az almát csíkokra vagy kockákra vágjuk fel. Tészta elkészítése: Helyezzük a süteményport, margarint vagy vajat és a tojást egy keverőedénybe és egy elektromos kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton kezdjük el összekeverni, majd a legmagasabb fokozaton keverjük, míg krémes állagú nem lesz (kb. 3 percig). Tonkakrém elkészítése: A krémport keverjük össze a tej ¼-ével. A maradék tejet forraljuk fel és adjuk hozzá a bekevert tejes krémport. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel újból és keverjük csomómentesre. Tortarétegek kialakítása: A tésztamassza felét a sütőforma alján egyenletesen oszlassuk el és egy kicsit lapítsuk le, így kialakítva a süti alját. A maradék tésztamasszából formáljunk egy hengeralakú csíkot, amiből a tortaforma oldalán alakítsuk ki a süteményünk oldalfalát (kb. 2 cm magasságú), amit dolgozzunk össze a sütink aljával. Öntsük a süteményünk aljára a tonkakrémet, amire dekoratívan tegyük az almacsíkokat vagy kockákat. Legvégül egy kis maradék tésztát is tegyünk a sütemény tetejére. Sütés: Tegyük a morzsa tortát a sütőnk középső sínére sülni, majd vegyük ki és egy tortarácson hagyjuk hűlni. Mikor kihűlt a torta vegyük ki a formából. Sütési idő: kb. 45 perc (alsó-/felső sütés: kb. 180°C, légkeveréses: kb. 160°C)
Minőségét megőrzi (hó/év): a csomagoláson jelzett hónap végéig