RUF BIO cseresznye morzsás torta 335 g
További hozzávalók: Gyümölcs: 1 üveg cseresznye (lecsepegtetett súly: 350 g). Tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 3 tojás (közepes méretű), 30 ml tej (1,5%-os zsírtartalmú). Skyr-krémhez: 400 g tejszínhab, 300 g Skyr. Elkészítési javaslat: melegítsük elő a sütőt. Egy sütőforma (26 cm-es átmérőjű) alját sütőpapírral béleljük ki. Egy szita segítségével csepegtessük le a cseresznyét. Tészta elkészítése: helyezzük a süteményport, margarint vagy vajat, tojást és a tejet egy keverőedénybe és egy elektromos kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton kezdjük el összekeverni, majd a legmagasabb fokozaton keverjük, míg krémes állagú nem lesz (kb. 3 percig). Sütés: Tegyük a tésztamasszát a sütőformába és oszlassuk el simára. Tegyük a sütőbe a középső sínre. Mielőtt kivennénk a sütőből egy villa vagy fogpiszkáló segítségével nézzük meg, hogy rendesen átsült-e. Vegyük ki a tortát a sütőből és tegyük egy tortarácsra, majd hagyjuk kb. 1 órán át a tortaformában hűlni. Skyr-krém elkészítése: a hideg tejszínhabot a krémporral verjük keményre. Egy kézimixer segítségével egy edényben keverjük simára és adjuk hozzá óvatosan a felvert habmasszát. Tortarétegek kialakítása: a kihűlt tésztát vegyük ki a formából és tegyük egy széles tortatányérra, majd egy evőkanállal a torta belsejét kb. 0,5 cm-es mélységben mélyítsük le. Ezáltal a torta szélén egy kb. 1cm szélességű tortafalat alakítunk ki. Tegyük félre a tortamorzsát. A cseresznyét oszlassuk el a torta alján egyenletesen. A Skyr-krémet öntsük a cseresznyére és egy tortakanál segítségével alakítsuk kupolaszerű formára. Vegyük elő a tortamorzsát és egy tálban törjük apróra és szórjuk meg a tortánkat vele. Tegyük a kész tortánkat a hűtőszekrénybe legalább 2 órára. Sütési idő: kb. 30 perc (alsó-/felső sütés: kb. 180°C, légkeveréses: kb. 160°C)
Minőségét megőrzi (hó/év): a csomagoláson jelzett hónap végéig