RUF BIO málnás márvány torta 455 g
További hozzávalók: Gyümölcs: 300 g málna (helyettesíthető erdei gyümölcsökkel). Tésztához: 200 g vaj vagy margarin, 3 tojás (közepes méretű). Kakaó krémhez: 150 ml tej (1,5%-os zsírtartalmú). Elkészítési javaslat: Előkészület: amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, tegyük ki egy tálra felengedni. Melegítsük elő a sütőt. Egy sütőforma (26 cm-es átmérőjű) alját sütőpapírral béleljük ki. Tészta elkészítése: helyezzük a süteményport, margarint vagy vajat és a tojást egy keverőedénybe és egy elektromos kézi mixerrel a legalacsonyabb fokozaton kezdjük el összekeverni, majd a legmagasabb fokozaton keverjük, míg krémes állagú nem lesz (kb. 3 percig). Kakaó krém elkészítése: a hideg tejet öntsük egy keverőedénybe, majd adjuk hozzá a krémport, majd egy kézimixerrel keverjük simára. Tortarétegek kialakítása: a sütőforma aljára öntsünk egy réteg tésztamasszát. Ezután csepegtessünk kakaó krémet a tésztára, illetve tegyünk málnát a rétegre, így egy márványmintázatot kapva. Ebben a sorrendben folytatva rétegezzük a tortánkat, míg minden hozzávaló el nem fogy. Az utolsó felső réteg tésztából és kakaó krémből álljon. Sütés: Tegyük a márvány tortát a sütőnk alsó sínére. Mielőtt kivennénk a sütőből nézzük meg egy villával vagy fogpiszkálóval, hogy megfelelően átsült-e. Sütés után vegyük ki a tortát és tegyük egy tortarácsra hűlni. 10 perc után vegyük ki a formából, majd hagyjuk kihűlni teljesen. Sütési idő: kb. 60 perc (alsó-/felső sütés: kb. 180°C, légkeveréses: kb. 160°C)
Minőségét megőrzi (hó/év): a csomagoláson jelzett hónap végéig