Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000 g
Ropogós héjú házi cipó recept (Vegán): Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez): 270 g Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék; 4 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat); 40 g frissen facsart 100%-os citromlé; 300 g langyos víz Elkészítés: A vízben keverjük el a citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete). 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét, majd recés késsel vágjunk néhány csíkot a tetejébe. Végül előmelegített forró sütőben 200 fokon 65 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük. Megjegyzés: A sütőből kivéve a kenyér kérgét túl keménynek érezhetjük, de pár perc alatt bepuhul, és kellemesen ropogós lesz. 8 db zsemle vagy kifli formázható a fenti tésztából, így a sütési idő 40 percre rövidül. Sütés után fagyasztható, kiengedés után ismét puha az állaga.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!