Szécsény-Mill tökmagos sütőliszt keverék házi és gépi sütéshez 1 kg
Felhasználási javaslat kenyér házi sütéséhez, gáz- illetve villanysütőben: ? csomag sütőlisztkeveréket és 320 ml langyos vizet kb. 10-15 perc alatt sima rugalmas tésztává gyúrunk, majd letakarjuk és kb. 25-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztából, belisztezett deszkán cipót vagy zsömlét formázunk, majd sütőpapírral fedett sütőlapra fektetjük, vagy kiolajozott formába illetve tepsibe tesszük. Mindaddig kelesztjük, amíg duplájára növekszik a tésztánk (kb. 35-40 perc). A felületét éles késsel 2-3 helyen bevágjuk és vízzel megkenjük, majd a 220°C-os előmelegített párásított sütőben 10 percig sütjük, majd a sütési hőmérsékletet 200°C-ra csökkentve még kb. 50 percig továbbsütjük! A megsült kenyeret kivesszük a sütőből, s ráhelyezzük egy rácsos lapra, ahol újra megkenjük a felületét vízzel és hagyjuk a cipónkat kihűlni! Sütési idők: 1 kg sütőlisztkeverékből a kenyér 55-75 perc 500 g sütőlisztkeverékből a kenyér 40-60 perc a zsömlék 15-30 perc Felhasználási javaslat kenyérsütőgépben való sütéshez: Öntsünk 320 ml langyos vizet a kenyérsütőgép formájába, majd adjunk hozzá 500 g sütőlisztkeveréket. Válasszunk ki a programok közül egy 150-190 perc időtartamú automata sütőprogramot! A program végeztével a megsült kenyeret vegyük ki a gépből (óvatosan ki kell ütögetni a formából), majd egy rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Liszt: 1000 g Víz: 620 ml Liszt: 900 g Víz: 560 ml Liszt: 800 g Víz: 500 ml Liszt: 700 g Víz: 440 ml Liszt: 600 g Víz: 380 ml Liszt: 500 g Víz: 320 ml Liszt: 400 g Víz: 260 ml
Száraz, hűvös helyen tartandó!