Wise Food gluténmentes kelt tészta helyettesítő lisztkeverék 250 g
Bukta (8 db) hozzávalói és elkészítése: 250 gramm Wise Food Kelt tészta helyettesítő lisztkeverék 12 gramm Wise Food 5X Édes vagy 60 g cukor 20 gramm olaj 20 gramm citromlé 200 gramm langyos víz 10 gramm gluténmentes liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz 8 gramm olaj a sütés előtti kenéshez Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük őket egybe a lisztkeverékkel és alaposan gyúrjuk össze. Ezután fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 15 percig. Lisztes felületen gyúrjuk át, és nyújtsunk a tésztából kb. 7-8 mm vastag lapot. Vágjunk belőle 10 cm x 10 cm-es négyzeteket (a leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szabjuk újból, míg az összes tészta elfogy). Töltsük meg őket sütésálló lekvárral, és rakjuk egymástól távol, sütőpapírral borított tepsire. Kenjük le a tetejüket olajjal és kelesszük 20 percig. Ekkor ismét kenjük le őket, majd tegyük a sütőbe. Sütés 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 40 perc.
Tárolás: száraz, hűvös helyen. Minőségét megőrzi: lásd a csomagoláson.