Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
10 x adag (10 g)
4 x darab (17 g)
4 x 1 g
3,4 x 100 ml
1,2 x 100 ml
10 x 1 ml
3 x adag (10 g)
1,15 x 100 ml
3 x nagyobb adag (20 g)
4 x 1 g
1,8 x 100 g
4 x darab (55 g)
2,25 x 100 ml
3 x 1 g
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
Elkészítés
1
Egy hőálló tálban keverjük ki a xilitet a tojássárgájával, a keményítővel és a sóval. Egy lábasba mérjük a tejet, a tejszínt és a vaníliát, felforraljuk. Miután felforrt, merőkanalanként a tojássárgájához adagoljuk - ezt nevezzük hőkiegyenlítésnek. Miután az egész lábas forró tejet hozzákevertük, öntsük vissza az egészet a lábasba és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve sűrítsük puding állagúra. Zárjuk el a lángot és keverjük el benne a hideg vajat, amíg szép fényes és egynemű krémet kapunk. A felületére nyomkodjunk műanyag fóliát és hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Megfőzhetjük a cukrászkrémet, akár a süti-készítés előtt két nappal.
2
Mérjük egy nyeles lábasba a tejet, a vajat és a sót. Melegítsük addig, amíg a vaj teljesen felolvad, majd hevítsük addig amíg a vaj elkezd sercegni, picit köpködni a tejben. Ekkor egy részletben borítsuk hozzá a lisztet és keverjük el fakanállal. Közepes lángon “reszteljük” (kevergetve pirítjuk) a tésztát 3-4 percig. (Mások az arányok, mint egy klasszikus égetett tésztánál, szóval nem fog olyan szépen egybe állni ezen a ponton, kicsit morzsalékos lesz.) Borítsuk egy konyhagép üstjébe és elektromos habverővel, magas fokozaton kezdjük el keverni. Egyenként törjük bele a tojásokat, mindegyiket alaposan elkeverve. Egy ragacsos, mancsos tésztát kell kapnunk. Kanalazzuk habzsákba és nyomjuk a felét (340 g) egy bélelt, kb. 22x22 cm-es, szögletes tepsibe, sütőtálba. Ha nem sikerült egyenletesen kinyomnunk, vizes kézzel nyugodtan rásegíthetünk és belesimogathatjuk a formába. Toljuk 190 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre, illetve amíg jól felpuffad és aranybarna lesz. Mehet egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük ki a formából, húzzuk le róla a sütőpapírt. Ismételjük meg a tészta, habzsákban lévő másik felével is. Utána tisztítsuk, szárítsuk meg a formát.
3
A tiszta, száraz forma/tepsi aljába mehet az egyik lap égetett tészta. Turmixoljuk simára botmixerrel a hideg cukrászkrémet és simítsuk rá. Mehet rá a másik lap égetett tészta, arra pedig a csoki ganache. Takarjuk le szorosan műanyag fóliával és tegyük a hűtőbe minimum 10, de inkább 24 órára.
{{data.energy}}4 317 kcal
is {{data.energyAlt}}18 077 kJ ● Energia érték
{{data.protein}}94,3 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}282 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 35,5 g
{{data.fat}}300 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 175 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 2,5 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 44,4 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 11,3 g
Koleszterin
{{data.cholesterol}} 2 156 mg
Rost
{{data.fiber}} 0 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
Só
{{data.salt}} 11,1 g
Kalcium
{{data.calcium}} 791 mg
Nátrium
{{data.sodium}} 0 g
Víz
{{data.water}} 449 g
PHE
{{data.phe}} 4 294 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Nő
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
Testsúly
Napi aktivitási szint
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
A regisztrációval elfogadod a felhasználási feltételeket és személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzatot
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk: {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
{{errors.message}}
Elfelejtetted a jelszavad?
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Tápanyag-összetétel
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Podkategorie
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva