Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
2 x 100 g
2 x 100 g
2 x 100 ml
2 x 1 g
teáskanál (5 g)
350 x 1 g
5 x adag (100 ml)
adag (38 g)
15 x adag (10 g)
2 x darab (17 g)
2 x 1 g
6 x 1 ml
2 x 100 ml
4 x 100 ml
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra, alsó felső sütésen. Két gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. Egy nyeles forralólábasba mérjük az olajat, a vizet, a sót és a xilitet. Addig melegítjük míg a víz el kezd köpködni. Ekkor egy részletben hozzáadjuk a lisztet, a lángot közepesre állítjuk és elkezdjük resztelni a tésztát. Ez az jelenti, hogy addig kevergetjük fakanállal még szinte teljesen egy laza labdává áll össze a tészta, elválik az edény falától és a liszt is kifőtte az ízét. Ekkor átöntjük a tésztát egy keverőtálba, kezünkbe kapunk egy elektromos habverőt és elkezdjük hozzáadni az előre felütött tojásokat egyenként. Minden egyes tojást alaposan dolgozzunk el a masszában. Egy viszonylag nehéz, ragacsos, tömény tésztát kell kapnunk.
2
A tésztát kanalazzuk egy csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle körülbelül 6 cm átmérőjű, 5-6 cm magas halmokat. Hagyjunk legalább 6-7 cm helyet a halmok között, mert gyönyörű, óriásira fognak nőni. A bélelt tepsin felsorakozott halmokat spricceljük meg kb. 3-4 evőkanál vízzel és azonnal toljuk is be a sütőbe. Miután elkezdett színt kapni és megnőtt a tészta, vegyük le a hőfokot 210°C-ra és süssük egészen addig míg szép aranybarnák nem lesznek. Akkor sült meg szépen a tészta, ha kivéve, a méretével ellentétben nagyon könnyű és ha megütögetjük szép kopogó hangot ad.
3
Érdemes egyszerre csak egy tepsit sütni alsó-felső sütési módon. A tésztánk szebben fog így sülni, mintha légkeverésen sütnénk az összes tepsit. Míg sül egy adag, egyáltalán nem baj ha áll a maradék tészta a keverőtálban vagy a habzsákba töltve. A kész fánkokat tegyük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni őket.
4
Egy nyeles forralólábasban feltesszük forrni a tejet a xilittel. Egy másik keverőtálban kikeverjük kézi habverővel a pudingport a tojások sárgájával, a sóval és a vaníliaesszenciával. Ha felforrt a xilites tej, hőkiegyenlítéssel a sárgájás keverékhez adjuk, visszaöntjük a lábasba és folyamatosan kevergetve, közepes lángon besűrítjük. A krémet egy lapos tálcán elkenjük és hagyjuk teljesen hűtő-hidegre hűlni. Miután kihűlt, botmixerrel simára keverjük és óvatosan hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt. Félretesszük.
5
A tejszínt habbá verjük a porédesítővel és ezt is félretesszük. A kihűlt fánkok tetejét ketté vágjuk és az alját feltöltjük a nyomózsákba kanalazott vaníliás krémmel. Rögtön nyomunk is rá egy karikát a szintén nyomózsákba töltött tejszínhabból is. Ráhelyezzük a kalapját és már fogyaszthatjuk is vagy tegyük a hűtőbe, ahol 2-3 napig eláll. Tálaláskor hintsük meg porcukorral.
{{data.energy}}5 528 kcal
is {{data.energyAlt}}23 148 kJ ● Energia érték
{{data.protein}}97,2 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}313 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 43,9 g
{{data.fat}}415 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 154 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 19,6 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 8,1 g
Koleszterin
{{data.cholesterol}} 2 004 mg
Rost
{{data.fiber}} 0 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
Só
{{data.salt}} 4,6 g
Kalcium
{{data.calcium}} 381 mg
Nátrium
{{data.sodium}} 0 g
Víz
{{data.water}} 508 g
PHE
{{data.phe}} 4 042 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Nő
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
Testsúly
Napi aktivitási szint
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
A regisztrációval elfogadod a felhasználási feltételeket és személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzatot
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk: {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
{{errors.message}}
Elfelejtetted a jelszavad?
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Tápanyag-összetétel
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Podkategorie
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva