Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
4,8 x 100 ml
5 x 1 ml
6 x darab (17 g)
135 x 1 g
2,4 x 100 ml
evőkanál (10 g)
1,45 x 100 g
120 x 1 g
115 x 1 g
2,4 x 100 ml
2 x 1 g
4 x 1 g
1,3 x 100 g
4 x kis darab (50 g)
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
Elkészítés
1
Egy lábasban forráspontig melegítjük tejet a vaníliával. Egy tálban kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel. A forró vaníliás tejet apránként hozzákeverjük. Az egészet visszaöntjük a lábasba és takarék lángon, megállás nélkül kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Átkanalazzuk egy tálkába és műanyag fóliát nyomkodunk a felületére, hogy ne bőrösödjön be. Hűtőbe tesszük legalább 6 órára, de inkább egész éjszakára. Másnap alaposan átkeverjük. A tejszínt habbá verjük a porcukorral és finoman a krémbe forgatjuk. Betesszük a hűtőbe, amíg továbbhaladunk.
2
A csokit apróra vágjuk, ráöntjük a tejszínt és hagyjuk állni 2-3 percig, majd egyneművé keverjük. Tegyük félre a pulton, amíg tovább haladunk.
3
A liszt és a tojás kivételével mérjünk mindent egy nyeles lábasba és forraljuk fel. Ekkor öntsük hozzá a lisztet egy részletben és egy lapos fakanál segítségével jól keverjük el, majd kezdjük el resztelni a tésztát. Ez azt jelenti, hogy közepes lángon forgassuk, kevergessük a tésztát 2-3 percig. A tésztát tegyük át a konyhagép üstjébe és habverő fejjel, magas fokozaton kezdjük el keverni. Közben apránként hozzá adagolva az elhabart tojásokat. Ha a harmadik tojás után még nem selymes, ellenben kicsit darabos a tészta, tegyük bele a negyediket is. Tegyük a ragacsos tésztát egy csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle 10 cm hosszúságú szivarokat egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk a szivarok között kb. 10-12 cm távolságot.
4
Keverjük simára a tojást a tejjel és finoman kenjük le vele az égetett tészta szivarokat. Toljuk a tepsit (egyszerre egyet) a 220 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, majd vegyük le 190-re és süssük további 10-15 percig, amíg szép arany barnák lesznek. Miután kivettük, az alján, 1-2 helyen szurkálják meg fogpiszkálóval, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
5
Egy fakanál nyelével szúrjuk ki két helyen az alját a tésztának és nyomjuk tele a sima csővel ellátott habzsákban lévő vaníliás krémmel. A tetejét kenjük meg a csoki ganache-zsal és fogyaszthatjuk is. Tároljuk hűvös helyen, de ne hűtőben.
{{data.energy}}4 653 kcal
is {{data.energyAlt}}19 483 kJ ● Energia érték
{{data.protein}}89,7 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}381 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 252 g
{{data.fat}}306 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 165 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 3,2 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 54,8 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 13,8 g
Koleszterin
{{data.cholesterol}} 2 625 mg
Rost
{{data.fiber}} 0 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
Só
{{data.salt}} 2,5 g
Kalcium
{{data.calcium}} 859 mg
Nátrium
{{data.sodium}} 0 g
Víz
{{data.water}} 493 g
PHE
{{data.phe}} 3 517 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Nő
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
Testsúly
Napi aktivitási szint
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
A regisztrációval elfogadod a felhasználási feltételeket és személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzatot
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk: {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
{{errors.message}}
Elfelejtetted a jelszavad?
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Tápanyag-összetétel
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Podkategorie
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva