Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
0,2 x 100 g
3 x 1 g
1 g
4 x kis darab (50 g)
12 x adag (10 g)
2 x 100 g
10 x 1 g
teáskanál (3 g)
10 x nagyobb adag (20 g)
2 x 100 g
20 x 1 ml
csomagolás (200 g)
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 175°C-ra és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy tetszőleges papírkapszlival. A tésztához a lisztet összekeverjük az átszitált kakaóporral, a sütőporral és a sóval. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjékből lágy habot verünk, amelyhez apránként hozzáadjuk a xilit egyharmadát, és addig verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk. Ezután a tojássárgájákat és a maradék xilitet robotgéppel 3-4 perc alatt külön tálban felhabosítjuk. Végül a tojássárgájás habhoz fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjés habot, és finom mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztes keveréket. A tésztát arányosan elosztjuk a muffintepsiben, és a muffinokat 20 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
2
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra ésa pultra két egyforma méretű tepsit és két ív szilikonos sütőpapírt. A réteslapot konyhapulton hagyjuk felengedni, majd kiterítjük. Ecset segítségével egy lapot megkenünk vékonyan olajjal, megszórjuk szitán keresztül a fahéjjal elkevert porcukor egy részével és ráfektetünk még egy lapot. Ezt addig folytatjuk, amíg a réteslapunk el nem fogy. Az utolsó, fedő lapra nem kerül olaj, se fahéjas cukor. Fogunk egy közepes méretű pogácsaszaggatót és kevés felesleget hagyva korongokat szaggatunk belőle. A tepsi alját kibéleljük az egyik sütőpapírral, ráhelyezzük a korongokat, szorosan egymás mellé, a tetejére ráfektetjük a másik papírt és a másik tepsit. Betoljuk az előmelegített sütőbe kb. 20 percre, de érdemes néha nézegetni, nehogy túlbarnuljon. Egy ropogós, erősen fahéj illatú korongot kell kapnunk. Ha kész, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
3
A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral. Hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot és tovább habosítjuk, míg szép sima, egynemű krémet nem kapunk. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük és elkezdjük összeállítani a desszertet. Fogunk egy muffint és a tetejét befedjük apró gesztenyerózsákkal a csillagcsöves nyomózsákba töltött masszából. Mehet rá egy fahéjas réteskorong, arra egy adag gesztenyerózsa, fahéjas korong, gesztenyerózsa, végül újra egy fahéjas réteskorong. A krémbe betűzünk egy-két mentalevelet és az egészet meghintjük porcukorral.
{{data.energy}}4 212 kcal
is {{data.energyAlt}}17 635 kJ ● Energia érték
{{data.protein}}62,3 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}537 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 37,7 g
{{data.fat}}203 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 107 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 5,5 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 61,9 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 10,6 g
Koleszterin
{{data.cholesterol}} 1 342 mg
Rost
{{data.fiber}} 1,6 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
Só
{{data.salt}} 4,3 g
Kalcium
{{data.calcium}} 193 mg
Nátrium
{{data.sodium}} 0 g
Víz
{{data.water}} 49,3 g
PHE
{{data.phe}} 1 804 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Nő
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
Testsúly
Napi aktivitási szint
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
A regisztrációval elfogadod a felhasználási feltételeket és személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzatot
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk: {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
{{errors.message}}
Elfelejtetted a jelszavad?
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Tápanyag-összetétel
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Podkategorie
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva