Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
4 x kis darab (50 g)
8 x evőkanál (10 g)
kis pohár (200 ml)
1,5 x 100 ml
10 x 1 ml
4 x darab (17 g)
7 x evőkanál (10 g)
15 x 1 g
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
Elkészítés
1
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd pár gyors és határozott mozdulattal elkeverjük benne a sárgáját is. A lisztet hozzászitáljuk és finoman beleforgatjuk a keverékbe. A piskótamasszát a szilikonos sütőpapírral bélelt formába egyengetjük és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe. 30-35 perc alatt készre sütjük, illetve tűpróbáig. Miután megsült, még forrón lecsatoljuk róla a formát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és fejjel lefelé egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A tortaformát megtisztítjuk és a kihűlt piskótalapot visszahelyezzük a forma aljába.
2
Egy nyeles lábasba mérjük a tejet, a tejszínt és a vaníliát. Felforraljuk, majd félrehúzzuk a lángról. A tojássárgáját egy kis kézi habverővel simára keverjük a cukorral és a keményítővel. A forró vaníliás keverékből hozzáadunk egy fél merőkanállal és szép simára keverjük, hozzáadunk még egy fél merőkanállal és ezzel is simára keverjük. Ezt addig folytatjuk, amíg az egész tejes keverék át nem kerül a tojássárgájás keverékhez. Az egészet rögtön visszaöntjük a nyeles lábasba, a lángot a legkisebbre vesszük és folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt besűrítjük. Egy csomómentes, selymes, de sűrű krémet kell kapnunk, amit átöntünk egy tálba és közvetlenül a krémre simítunk egy darab műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön be. Hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Miután teljesen hidegre hűlt a cukrászkrém, egy kézi habverővel átkeverjük, hogy igazán sima legyen. Amennyiben neked kicsit csomós lett, vagy nem teljesen homogén, az egészet nyomd át egy sűrű szitán vagy keverd simára egy erős botmixerrel. A zselatin port a vízbe szórjuk és hagyjuk duzzadni 5 percig, majd mikróban felolvasztjuk.
3
Jelenleg előttünk kell, hogy legyen a tiszta tortaforma, alján a kihűlt piskótával, a sima cukrászkrémnek, a felolvasztott zselatinnak és a tejszínhabnak. Először is a cukrászkrémet fellazítjuk a tejszínhabbal, ami annyit tesz, hogy óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön a hab. Ekkor hozzáöntjük a zselatint és pár gyors, határozott mozdulattal elkeverjük benne majd rá is öntjük a piskóta tetejére és szépen elsimítjuk. Mehet 3-4 órára a hűtőbe, vagy egész éjszakára.
4
A megdermedt vaníliás krém tetején szépen elsimítjuk a tejszínhabot és most jön képbe a Te egyéni stílusod. A lényeg, hogy minden szem gyümölcsöt szúrjunk fel egy vékony hústűre és mártsuk meg a gyümölcskocsonyában, majd mehet ízlés szerint halmozva mindegyik a torta tetejére. Miután már roskadozik a sok, friss gyümölcstől a torta és késznek nyilvánítottad, mehet a hűtőbe újabb 3-4 órára és kész is vagyunk. Jó étvágyat!
{{data.energy}}2 154 kcal
is {{data.energyAlt}}9 020 kJ ● Energia érték
{{data.protein}}69,3 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}257 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 165 g
{{data.fat}}92,2 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 41,4 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 18,5 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 7,6 g
Koleszterin
{{data.cholesterol}} 1 853 mg
Rost
{{data.fiber}} 0 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
Só
{{data.salt}} 0,3 g
Kalcium
{{data.calcium}} 443 mg
Nátrium
{{data.sodium}} 0 g
Víz
{{data.water}} 209 g
PHE
{{data.phe}} 2 593 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Nő
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
Testsúly
Napi aktivitási szint
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
A regisztrációval elfogadod a felhasználási feltételeket és személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzatot
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk: {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
{{errors.message}}
Elfelejtetted a jelszavad?
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Tápanyag-összetétel
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Podkategorie
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva