Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
10 x kis darab (50 g)
2 x 100 g
2,5 x 100 g
2,3 x 100 g
2,4 x 100 ml
3 x 100 ml
evőkanál (10 g)
9 x 100 ml
Boci fehércsokoládé
2,5 x 100 g
2 x 100 g
100 g
4 x teáskanál (5 g)
5 x 1 ml
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
Elkészítés
1
Két gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 160°C-ra, légkeverésen. A tojások fehérjét habbá verjük a cukorral. Miután szép, kemény habot kaptunk, néhány gyors és határozott mozdulattal belekeverjük a sárgáját is. A lisztet összekeverjük a konfettivel és hozzáadjuk a tojáshabhoz. Finoman beleforgatjuk a lisztes keveréket, hogy ne törjük össze a habot. Szemre két részre osztjuk a piskótamasszát és elsimítjuk az előkészített tepsiken. Mehetnek a sütőbe, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje. Miután megsültek, rácsra fektetjük, lehúzzuk a papírt és hagyjuk teljesen kihűlni.
2
A tejszínt felforraljuk és ráöntjük az összetördelt csokira. Hagyjuk állni 5 percig, majd kézi habverő segítségével, egészen addig kevergetjük, amíg szép sima nem lesz. Ez után - akár egy éjszaka alatt - hagyjuk teljesen hűtőhidegre hűlni. A lehűlt keveréket alacsony fokozaton habbá verjük, finoman hozzáforgatjuk a pudinggal és a porcukorral simára kevert mascarponét, végül elkeverjük benne a vaníliát is. Ezzel elkészült a krémünk.
3
A két gáztepsi méretű piskótából négy egyenlő méretű téglalapot vágunk egy éles fűrészkéssel. A krémet szemre négy részre osztjuk és kezdhetjük az összeállítást. Egy tálalótál közepére teszünk egy teáskanál krémet, erre pedig ráhelyezzük az első lapot. A krém negyedét rákenjünk, majd ugyanezt megismételjük a másik két rész krémmel és a három konfettis piskótalappal. A negyedik rész krémmel szépen beburkoljuk a tortát és hűtőbe tesszük 4 órára - jobb egy éjszakára -, hogy szépen összeálljon és összepuhuljon a tortánk.
4
A csokoládét összetörjük, ráöntjük a felforralt tejszínt (240g) és állni hagyjuk 5 percig, majd egészen addig kevergetjük, amíg sima lesz. Elkeverjük benne a géles ételszínezéket és kicsit félretesszük hűlni, hogy nagyjából szobahőmérsékletű legyen. A másik adag habtejszínt (300 g) habbá verjük a porcukorral és egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük. A lehűlt fehércsokis, színes ganachet egy nylonzacskóba töltjük, majd az egyik sarkát levágjuk. Elkezdjük folyatni a kidermedt torta peremén - tartsuk nyomva tovább egy helyen és hosszabb lesz a folyás, tartsuk ott kevés ideig és rövid lesz a folyás, néhol pedig csak húzzuk a kontúrvonalat. Miután körbeértünk a tortát a maradékot nyomjuk rusztikusan a torta tetejére és egy hajlított kenőkéssel egyengessük el simára. Azonnal mehet is be a hűtőbe fél órára, amíg megdermed a ganache. Hűtés után nem maradt más hátra, hogy nyomjuk körbe habrózsákkal a peremét és szórjuk meg egy kevés szórócukorral, hogy még bulisabb legyen. Fogyasztásig tároljuk hűtőben!
{{data.energy}}10 284 kcal
is {{data.energyAlt}}43 061 kJ ● Energia érték
{{data.protein}}158 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}888 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 602 g
{{data.fat}}682 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 407 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 21,5 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 8,9 g
Koleszterin
{{data.cholesterol}} 2 155 mg
Rost
{{data.fiber}} 1 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
Só
{{data.salt}} 2,3 g
Kalcium
{{data.calcium}} 510 mg
Nátrium
{{data.sodium}} g -
Víz
-
PHE
{{data.phe}} 4 850 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Nő
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
Testsúly
Napi aktivitási szint
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
A regisztrációval elfogadod a felhasználási feltételeket és személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzatot
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk: {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
{{errors.message}}
Elfelejtetted a jelszavad?
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Tápanyag-összetétel
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Podkategorie
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva