Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
1,6 x 100 ml
35 x 1 g
2,25 x 100 ml
kis darab (50 g)
darab (17 g)
5,1 x 100 g
7 x 1 g
40 x 1 g
1 g
85 x 1 g
85 x 1 g
55 x 1 g
5 x adag (10 g)
85 x 1 g
1 g
16 x 1 ml
13 x adag (10 g)
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
Elkészítés
1
Mérjük egy hőálló tálba a vizet és a lisztet és keverjük csomómentesre egy kézi habverővel. Tegyük a mikróba és 20 másodpercenként keverjük át alaposan. Ezt egészen addig ismételgessük, amíg puding állagúra sűrűsödik a keverék. (Összesen kb. 60-80 mp lesz.) Az egészet kanalazzuk át a konyhagép üstjébe és keverjük simára az alábbi három alapanyaggal: (225 g szűrt víz, 1 db tojás, 1 db tojássárgája). Miután simára kevertük mehet hozzá a liszt és az élesztő. A konyhagép dagasztókampójával, alacsony fokozaton járassuk 2 percig. Majd hagyjuk állni az egészet 15 percig.
2
Adjuk hozzá a cukrot és a sót és közepes fokozaton járassuk 5 percig a konyhagépet. Mehet bele a vaj és dagasszuk további 5-6 percig. Kaparjuk ki az üstből enyhén lisztezett felületre és gyúrjuk át kézzel is, 1-2 percig. Formázzunk belőle egy bucit és tegyük vékonyan kiolajozott tálba, takarjuk le és hagyjuk kelni meleg helyen 40-60 percig. Amíg kel a tészta, kenjünk ki olajjal egy kb. 30x25 cm-es, magas-falú tepsit.
3
Egy tálkában keverjük össze alaposan a vajat a kétféle cukorral, a mézzel, a sóval és a vízzel. Öntsük a keveréket az előkészített tepsi aljába és egy kanállal terítsük el egyenletesen. Szórjuk meg a dióval.
4
Keverjük össze a cukrot a fahéjjal és kezdjünk foglalkozni a tésztával. Utóbbit borítsuk vékonyan lisztezett munkafelületre. A tenyerünkkel finoman nyomkodjuk ki belőle a levegőt. Nyomkodjuk egészen addig amíg kb. egy 35x45 cm-es téglalapot kapunk. Szórjuk meg a fahéjas cukorral úgy, hogy az egyik hosszabbik szélén hagyjunk ki 3 cm-t. Kezdjük el feltekerni afelől a hosszabbik oldala felől, ahol nem hagytuk üresen a szélét. Ne tekerjük szorosra! A kapott hengerből vágjunk 12 db csigát. Vágási oldalukkal sorakoztassuk a tepsibe, takarjuk le és meleg helyen kelesszük addig, amíg kicsit ducik lesznek és egymáshoz érnek. A sütőt melegítsük elő 190 fokra, az aljába pedig tegyünk még egy tepsit vagy alufóliát, hogy felfogja az esetlegesen kibugyogó karamellt. Süssük 20 percig a bucikat, majd takarjuk le alufóliával és süssük további 15 percig, illetve tűpróbáig. Miután megsült, hagyjuk hűlni 5 percig. Tegyünk a tetejére egy tepsit és fordítsuk meg. Miután kiborultak a ragacsos bucik, hagyjuk hűlni újabb 5 percig, majd kanalazzuk rá a maradék diós karamellt, ami esetlegesen a tepsink aljában maradt.
{{data.energy}}5 049 kcal
is {{data.energyAlt}}21 139 kJ ● Energia érték
{{data.protein}}100 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}548 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 87,1 g
{{data.fat}}251 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 97,4 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 4,7 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 65,1 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 66,4 g
Koleszterin
{{data.cholesterol}} 871 mg
Rost
{{data.fiber}} 8,8 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
Só
{{data.salt}} 2,3 g
Kalcium
{{data.calcium}} 390 mg
Nátrium
{{data.sodium}} 0 g
Víz
{{data.water}} 61 g
PHE
{{data.phe}} 4 836 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Nő
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
Testsúly
Napi aktivitási szint
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
A regisztrációval elfogadod a felhasználási feltételeket és személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzatot
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk: {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
{{errors.message}}
Elfelejtetted a jelszavad?
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Tápanyag-összetétel
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Podkategorie
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva