Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
6 x kis darab (50 g)
12 x evőkanál (10 g)
1,5 x 100 g
3,4 x 100 ml
5 x evőkanál (10 g)
3 x 1 g
10 x 1 ml
8 x 1 g
2 x darab (17 g)
1,5 x nagyobb adag (20 g)
3 x 100 ml
16 x 1 g
80 x 1 ml
6 x adag (10 g)
2 x 100 ml
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
Elkészítés
1
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját és néhány határozott, gyors mozdulattal elkeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A masszát elsimítjuk a szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformában és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 25-28 percre, illetve tűpróbáig. Sütés után hagyjuk a formában 10 percig, majd távolítsuk el a formát és a sütőpapírt, emeljük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, vágjuk le egyenesre a tetejét, a formát tisztítsuk meg, béleljük ki az oldalát szilikonos sütőpapírral és tegyük az aljába a piskótakorongot.
2
Mérjük egy nyeles forralóba a tejet, a cukrot, a sót és a vaníliát. Keverjük el és forraljuk fel, majd zárjuk el a lángot. Kézi habverővel keverjük simára a keményítőt, a lisztet és a tojássárgáját. Apránként adagoljuk hozzá a forró tejes keveréket, folyamatosan kevergetve. Az egészet öntsük vissza a forralóba és takarékon, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Ha kicsit csomós lett a krémed, keverd át botmixerrel vagy nyomd át egy sűrű szitán. A még meleg krémhez adjuk hozzá a hideg vajat és kevergessük addig, míg elolvad. A krémet öntsük át egy tálba és a felületére tegyünk műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön be. Hagyjuk hidegre hűlni.
3
A jéghideg 80 g tejben keverjük el a zselatint és hagyjuk duzzadni 5 percig, majd olvasszuk fel a mikróban. A hideg vaníliakrémet keverjük simára kézi habverővel (amennyiben használunk ételfestéket, most adjuk hozzá) és forgassuk bele finoman a tejszínhabot. Öntsük hozzá a forró, felolvasztott zselatint és azonnal, kézi habverővel, gyors mozdulatokkal keverjük el simára. Mehet a krém a piskóta tetejére, simítsuk el és tegyük a hűtőbe 4-5 órára vagy egy egész éjszakára. Másnap vegyük le a tortakarikát, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük át egy választott tálalóra.
4
A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat, használd a kamra tartalmát és alakítsd a saját stílusod szerint. Amennyiben megtetszett az enyém, mondom hogyan készült. A lekvárt simára kevertem kézi habverővel, egy zacskóba tettem, levágtam a sarkát (így kaptam egy házi készítésű nyomózsákot) és a torta szélétől 2 cm-re nyomtam egy szép nagy karikát. Az eperlekvár-karika tetejére nyomtam a tejszínhabot, középre halmoztam a csoki háncsot, a hab tetejére pedig tettem pár szem csokiból kimártott aszalt epret.
{{data.energy}}3 951 kcal
is {{data.energyAlt}}16 544 kJ ● Energia érték
{{data.protein}}100 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}377 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 221 g
{{data.fat}}226 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 117 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 0,82 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 27,1 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 8,7 g
Koleszterin
{{data.cholesterol}} 1 861 mg
Rost
{{data.fiber}} 0 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
Só
{{data.salt}} 4,2 g
Kalcium
{{data.calcium}} 731 mg
Nátrium
{{data.sodium}} 0 g
Víz
{{data.water}} 413 g
PHE
{{data.phe}} 3 630 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Nő
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
Testsúly
Napi aktivitási szint
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
A regisztrációval elfogadod a felhasználási feltételeket és személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzatot
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk: {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
{{errors.message}}
Elfelejtetted a jelszavad?
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Tápanyag-összetétel
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Podkategorie
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva