Recept értékelés
Ezt a recepted már értékelted
Összetevők
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
4,7 x 100 g
0,4 x 100 g
csomagolás (10 g)
1 g
2 x evőkanál (5 g)
3 x 100 ml
0,9 x 100 ml
100 g
1,5 x 100 g
0,15 x 100 g
Jegyezd fel ezeket az összetevőket az étrendedbe
Pontosan tudni fogod mennyi kalóriát és milyen makrotápanyagokat tartalmaz a recept.
Elkészítés
1
Tészta: 470 gramm fehérliszt 40 gramm Fiber Fin rost (helyette tk. liszt) 1 csomag szárított élesztő 1 csipet só 1 kk fahéj 3 dl növényi tej 0,5 dl olaj 50 gramm eritrit/ cukor
2
Töltelék: 150 gramm étcsokoládé (ha szükséges cukormentes) 50 gramm tejmentes margarin 4 ek olaj 50 gramm eritrit/ cukor 1 kk fahéj 15 gramm holland kakaópor
3
A tésztához összekeverjük a lisztet, a rostot, az élesztőt, a sót és a fahéjat.
4
A tejet és az olajat külön langyosra melegítjük és elkeverjük benne a cukrot/ édesítőt.
5
Összeöntjük a száraz és a folyékony összetevőket és alaposan dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
6
Ha túl ragadós lenne még egy kis lisztet adunk hozzá.
7
Lisztezett vagy olajozott tálban, konyharuhával letakarva egy órán át kelesztjük meleg helyen.
8
Amíg kel a tészta elkészítjük a tölteléket.
9
Az összes hozzávalót egy hőálló tálba tesszük és vízgőg felett olvasszuk össze őket.
10
Nem fogunk sima krémet kapni, de ettől ne ijedjünk meg.
11
Tegyük félre kihűlni, a marcipánt vegyük elő a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen.
12
Ezután eldönthetjük, hogy egy nagyobb vagy két kisebb babkát szeretnénk kapni végeredményként. Ha egyet, akkor hagyjuk egyben a tésztát és így folytassuk tovább, ha kettőt akkor osszuk két részre és ugyan úgy folytassuk a formázást.
13
Ha megkelt a tészta nyomkodjuk át, majd kb fél centi vastagságú téglalappá nyújtsuk ki.
14
Figyeljünk rá, hogy a tésztánk rövidebbik oldala olyan hosszú legyen, mint a sütő formánk hossza.
15
Ezután a tésztát megkenjük a csokis töltelékkel, majd a marcipánt rámorzsoljuk vagy ráreszeljük a tetejére.
16
A tésztát feltekerjük a rövidebb oldal felől, mint egy csigát, majd középen vágjuk ketté hosszában, és a két szárat pedig egymásra téve fonjuk össze. Figyeljünk rá, hogy a vágási felület felül maradjon.
17
Óvatosan helyezzük át a kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt kenyér formába.
18
Ha van még időnk hagyhatjuk kelni, plusz fél órát, de idő szűkében ez a lépés kimaradhat.
19
175 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük a süteményünket. Ha két kisebb babkával dolgozunk akkor 30-35 perc alatt, ha egy nagyot készítünk akkor 40-45 perc alatt sütjük készre.
20
Ha kivétel után száraznak látnánk a tésztát, akkor még melegen locsoljuk meg egy kis növényi tejjel, ezáltal szuper puhává válik a tészta. De ügyeljünk rá, hogy ne eláztassuk a tésztát, hanem csak annyit használjunk, amennyit beszív magába a babka.
{{data.energy}}3 744 kcal
is {{data.energyAlt}}15 677 kJ ● Energia érték
{{data.protein}}68,3 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}541 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukor
{{data.sugar}} 11 g
{{data.fat}}187 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fat | number: 0}} g
Telített zsírsavak
{{data.saturatedFattyAcid}} 61,6 g
Transz-zsírsavak
{{data.transFattyAcid}} 0 g
Egyszeresen telítetlen
{{data.monoSaturated}} 26,7 g
Többszörösen telítetlen
{{data.polySaturated}} 53,2 g
Koleszterin
-
Rost
{{data.fiber}} 11 g
Ajánlott napi energiabevitel: {{calculated.fiber}} g
Só
{{data.salt}} 1,4 g
Kalcium
{{data.calcium}} 144 mg
Nátrium
{{data.sodium}} 0 g
Víz
{{data.water}} 265 g
PHE
{{data.phe}} 716 mg
{{calculated.percentage}}%
Az ajánlott napi energiabevitelből
A napi energiabevitel pontosabb meghatározása
Módosítsd a profilod és mentsd el
Nő
Férfi
Kérem
Lefogyni
Izomtömeg növelés
Fittnek lenni
Születési év
Testmagasság
Testsúly
Napi aktivitási szint
Vissza
Profil befejezése
Cél testsúly
A cél testsúlyod meg tudod adni később is az alkalmazásban.
A céltestsúlyod később is megadhatod az alkalmazásban.
{{targetWeightMessageText}}
Hozd létre a fiókod
{{errors.message}}
A regisztrációval elfogadod a felhasználási feltételeket és személyes adatok védelmére vonatkozó szabályzatot
Vissza
Regisztráció
E-mail
Jelszó
A jelszónak legálabb 6 karakterből kell állnia!
{{errors.message}}
Vissza
A visszaigazoló e-mailt kiküldtük!
Pár percen belül megkapod a visszaigazoló e-mailt, amelyet a következő címre küldtünk: {{profile.email}}. Az e-mailben kattints a „Regisztráció befejezése” gombra, majd jelentkezz be.
Vissza
Bejelentkezés
E-mail
Jelszó
{{errors.message}}
Elfelejtetted a jelszavad?
Vissza
Elfelejtetted a jelszavad?
Írd be a regisztráció során megadott e-mail címed, és jelöld be a "Nem vagyok robot" című mezőt. Ezt követően egy új jelszót küldünk neked.
E-mail
Vissza
Elküldve
Az e-mail címedre elküldtük az új jelszavad!
Tápanyag-összetétel
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
A Prémium felhasználóknak nem jelennek meg a hirdetések
Podkategorie
A recepteket és az összetevőket
A recepteket és az összetevőket
A kategóriák áttekintése
Jobban kézben tarthatod a kalóriabeviteled és leadásod.
Statisztikák a céltestsúlyod felé vezető úton
Állítsd be a céltestsúlyod és kövesd nyomon a fejlődésed
Inspirálódj receptekkel és étrendekkel
Ismerkedj meg az óriási élelmiszer adatbázissal.
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva
Dine4Fit © 2024 Minden jog fenntartva