Dr. Oetker dzsemfix 1:1 20 g
Javasolt hagyományosan édes dzsemek, lekvárok és zselék készítéséhez. Adagolás: Dzsemekhez/Lekvárokhoz: 1000 g gyümölcs, 1150 g cukor, 1 tasak Dzsemfix. Zselékhez: 750 ml gyümölcslé, 850-1000 g cukor (a gyümölcs fajtájától függően), 1 tasak Dzsemfix. Elkészítés: 1. Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük vagy a gyümölcs levét kipréseljük és a táblázatban megadott mennyiséget kimérjük. 2. A gyümölcsöt, a kimért cukrot és a dzsemfixet egy főzőedénybe öntjük és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. 3. Folyamatos keverés mellett a lekvárt vagy dzsemet 1-3 percig, a zselét fél percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. 4. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk. Tippek: Őszibarack eltevése esetén használjunk két tasak Dzsemfixet a megadott gyümölcs és cukor mennyisége mellé. Cseresznye befőzése esetén a főzési idő legalább 3 perc. A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
Száraz, hűvös helyen tartandó!