Dr. Oetker lángos alappor 385 g
A tasak tartalma: 385 g lángos alappor További hozzávalók: 150 g kefir 125 ml hideg víz Sütéshez: Napraforgóolaj Elkészítési javaslat: 1. A tasak tartalmát egy magasfalú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kezdetben alacsony, majd 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk. 2. A napraforgóolajat felforrósítjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen sodrófával kb. 16-17 cm ⌀ kör alakú tésztákat nyújtunk. 3. A lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba állítjuk és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat. Tetszés szerint tört fokhagymával, tejföllel és sajttal tálaljuk. Tipp: A Dr. Oetker Creme Vega-t ízlés szerint sóval, őrölt borssal és aprított metélőhagymával ízesítsük, alaposan keverjük át, majd mártogatósként tálaljuk a lángoshoz.
Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!