Glutenno Rio gluténmentes lisztkeverék barna cipóhoz 2 x 250 g
A tésztát kézzel vagy robotgéppel is könnyedén össze lehet állítani. Kenyérsütő gépben is használható. Hogyan használjuk? 1. Keverőtálba szórunk 1 tasak gluténmentes lisztkeveréket, és elkeverünk benne 1 teáskanál szárított élesztőt, 1 teáskanál cukrot és 1 csapott teáskanál sót. 2. Egy kancsóban elhabarunk 1 tojást 2 dl vízzel és 1 evőkanál olajjal. (Tojásérzékenység esetén a tojás elhagyható.) 3. Ezt a folyadékot a liszthez öntjük, és simára keverjük. Sűrű nokedlitésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk ?-1 órán keresztül. 4. Előmelegítjük a sütőt 230°C-ra. A megkelt tésztát vizes spatulával átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vizes kézzel elsimítjuk a felületét. A tetejére spatulával egy kereszt alakú bevágást készítünk, aztán a tepsit betesszük a forró sütőbe. 5. A sütő hőfokát azonnal levesszük 210°C-ra, és 40-45 perc alatt megsütjük a kenyeret. 6. A ropogósra sült kenyeret áttesszük egy rácsra. Kevés hideg vízzel megspricceljük, így lesz kicsit cserepes a héja. Csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt. Jó étvágyat hozzá! Sokféle péksütemény, palacsinta, tésztaféle és sütemény is készíthető belőle. További receptek, videók és sok hasznos infó: www.glutenno.hu Felhasználható 2 db kb. 430 g-os cipóhoz
Száraz, hűvös helyen tartandó!