Haas Quittin 1:1 zselésítőszer 20 g
Befőzési útmutató: Nagyon fontos, hogy először a gyümölcsöt főzze össze a Quittinnel, és csak ezután adja hozzá a cukrot! 1) A gyümölcsöt alaposan mossa meg, magozza ki, turmixolja vagy darálja le, majd ezután mérje meg. 2) A gyümölcspépbe jól keverje bele a Quittint. 3) Állandó keverés közben forralja fel (magas hőfokon) a gyümölcsös, Quittines keveréket. 4) A forrásban lévő péphez adja hozzá a cukrot, keverje össze, majd újra forralja fel, és forrástól számítva 5 percig főzze. 5) Az előre alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltse peremig, és azonnal zárja le. Hasznos tanácsok: Amennyiben Ön lekvárját keményebbre szeretné készíteni, úgy egy citrom levét még adja a főzethez. Cseresznye és meggy esetében 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukrot és 2 tasak Quittint használjon fel.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!