RUF gluténmentes ropogós keksz mázzal 475 g
További hozzávalók: 1 tojás (M), 150 g puha vaj, kevés kukoricakeményítő. Sütési idő kb. 12 perc! Elkészítési javaslat: 1. tészta elkészítése: A süteménypor keveréket, a tojással, és a vajjal egy keverőtálban kézi habverővel közepes fokozaton gyúrhatóvá keverjük. A tésztát keményítővel megszórjuk és egy kivajazott tálcára tesszük. Félbehajtjuk és kb. 45 percre hűtőszekrénybe tesszük. 2. sütés: A félbehajtott tészta felét kivesszük a hűtőszekrényből, és keményítővel megszórt gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk. Szaggató formákkal a tésztát kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral borított tepsire helyezzük és az előmelegített (180°C, légkeveréses: 160°C) sütő középső sínére helyezzük. A fennmaradó tésztával hasonlóképpen járjon el. A sütési idővel a kekszek vastagságát és nagyságát befolyásolhatjuk. Sütés után a kekszeket gyúródeszkán hűlni hagyjuk. 3. díszítés: A máz tasakját 10-15 percre forró vízbe tesszük. A tasak felbontása után a folyékony mázzal díszítjük a kihűlt kekszeket.
Minőségét megőrzi (hó/év): a csomagoláson jelzett hónap végéig